Veel vragen zijn al eerder aan ons gesteld.
We hebben ze op een rijtje gezet met de bijbehorende antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.
Lease is een vorm van krediet waarbij een leasemaatschappij een object koopt, bijvoorbeeld een graafmachine, en deze tegen een vaste vergoeding voor een periode die we vooraf met elkaar hebben afgesproken aan jou beschikbaar stelt. Er zijn verschillende vormen van leasen, waarbij het verschilt of jij aan het einde van de periode de eigenaar bent van het object. Lees dat hier: Wat is het verschil tussen financial en operational lease?
Leasing wordt gebruikt om investeringen te doen die je niet in één keer kunt betalen. De graafmachine is dus een mooi voorbeeld, want dat is een kapitaalintensieve machine. Eentje waar je veel tijd in door gaat brengen en daarom heb je waarschijnlijk een grote voorkeur voor welke machine dit gaat worden: het merk, het type, de grootte, de capaciteit. Geen zorgen: je mag deze helemaal zelf uitzoeken. Dat is het mooie van leasen: jij kiest, wij regelen de financiering.
Voordelen van Leasen bij Halal Lease
Leasen biedt tal van voordelen, vooral als het om grote investeringen gaat. Bij Halal Lease kun je al leasen vanaf een aankoopwaarde van €2.500,-. Zelfs als je het geld beschikbaar hebt, kan je een slimme keuze maken om financiële ruimte te behouden voor andere onkosten. Hier zijn de voordelen van leasen op een lijst:
- Vrije keuze: Jij kiest zelf welke machine je leaset. Het merk en type zijn geheel aan jou.
- Vaste maandlasten: Je betaalt een groot bedrag per maand, dat bestaat uit een deel aflossing en een deel huur. Dit geeft je duidelijk aan over je uitgaven.
- Minimale aanvang: De initiële van de lease is minimaal 12 maanden, wat flexibiliteit biedt.
- Toegankelijke investering: Je kunt al leasen voor machines vanaf een aankoopwaarde van €2.500,-.
- Financiële speelruimte: Door te leasen houd je financiële ruimte over om andere investeringen te doen.
- Eigendom aan het einde: Afhankelijk van de gekozen leasevorm, kun je aan het einde van de procedure de eigenaar van de machine worden.
Wat is Halal Lease?
Halal Lease is een leasemaatschappij die zich richt op het aanbieden van leaseoplossingen die voldoen aan halalprincipes. Dit betekent dat onze financiële producten en diensten zijn ontworpen om ethisch en transparant te zijn, zonder huur van andere elementen die niet in overeenstemming zijn met de islamitische wetgeving.
Bij Halal Lease kun je terecht voor het leasen van diverse soorten apparatuur, zoals zwaar werkmaterieel, landbouwmachines, en maritieme apparatuur. We bieden flexibele leaseopties die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten, met als doel financiële ruimte te creëren voor verdere investeringen en groei.
Onze focus ligt op klanttevredenheid en het leveren van betrouwbare, transparante en haalbare oplossingen voor uw leasebehoeften. Wil je meer weten over onze diensten?
Riba Free bij Halal Lease
Bij Halal Lease hanteren we het principe van “riba free”, wat betekent dat onze leaseoplossingen vrij zijn van rente en andere vormen van financiële praktijken die in strijd zijn met de islamitische wetgeving. Riba, of rente, is verboden in de islam en wij zorgen ervoor dat onze producten en diensten in overeenstemming zijn met deze principes.
In plaats van het hanteren van wij modellen die ethisch en transparant zijn, zodat je op een verantwoorde manier kunt leasen. Dit stelt onze klanten in staat om de benodigde apparatuur te financieren zonder in strijd te komen met hun geloofsovertuigingen.
Wil je meer weten over onze riba gratis leaseopties? Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie!
Leasen, Lenen van Zelf Betalen: Wat is Voordeliger?
Wanneer je een graafmachine wilt kopen, kun je overwegen om het benodigde bedrag te lenen. Maar wat is eigenlijk voordeliger: lenen, leasen of zelf betalen?
Lenen : Bij het aanvragen van een lening vragen geldverstrekkers vaak om een garantie op onderpand. Dit kan bevatten dat je vragen kunnen verwachten over jaarverslagen en dat je onderpand moet verstrekken, zoals voorraadinventaris. Dit kan een lastige situatie zijn, vooral als je een starter bent of een mindere periode hebt gemaakt.
Leasen : Bij leasen is het bedrijfsmiddel zelf het onderpand voor de financiering. Dit betekent dat de focus op de machine ligt en veel minder op uw bedrijfscijfers. Dit maakt leasen aantrekkelijk als je twijfels hebt over het verstrekken van garanties of onderpand. Bovendien hoef je je rekening courant niet aan te spreken, waardoor je financiële ruimte houdt voor andere investeringen, zoals in personeel van systemen, of om eventuele financiële tegenvallers op te vangen.
Zelf betalen : dit lijkt de meest directe optie, maar het vergt in één keer een aanzienlijke investering. Hierdoor kan je liquiditeit onder druk komen te staan, wat je flexibiliteit beperkt voor andere belangrijke uitgaven.
Samenvattend: Leasen biedt voordelen zoals minder onafhankelijkheid van je bedrijfscijfers en het behouden van financiële ruimte voor andere investeringen. Dit kan vooral voordelig zijn voor starters van bedrijven in een uitdagende periode
Halal lease
Islamitische leningen zijn financiële producten die zijn ontworpen in overeenstemming met de principes van de islamitische wetgeving (sharia). Deze conventionele vermijden riba (rente), wat verboden is in de islam, en zijn gebaseerd op ethische en transparante stoffen. In plaats van rente traditionele economische alternatieve structuren, zoals:
Murabaha : Dit is een verkoopovereenkomst waarbij de kredietverstrekker de kosten van een goed plus een winstpercentage in rekening met zich meebrengt. De koper betaalt het bedrag op termijn terug.
Ijara : Dit is een lease-overeenkomst waarbij de kredietverstrekker een goed (bijvoorbeeld een machine of gebouw) aanschaft en dit verhuurt aan de klant. Aan het einde van de leaseperiode kan de klant het goed vaak kopen.
Mudarabah : Dit is een winstdelingscontract waarbij één partij (de investeerder) kapitaal heeft gefinancierd en de andere partij (de ondernemer) het bedrijf runt. Winst wordt gedeeld volgens een eerder afgesproken relatie, terwijl verlies alleen door de investeerder wordt gedragen.
Musharakah : Dit is een partnerschap waarin twee of meer partijen gezamenlijk investeren in een project of onderneming. Winst en verlies worden gedeeld op basis van de inbreng van elke partij.
Islamitische banken zijn gericht op het eerlijke van sociale rechtvaardigheid en economische ontwikkeling, en ze overschrijden ethische investeringen zonder speculatie van risico’s die als onrechtvaardig worden beschouwd. Ze bieden een alternatief voor traditionele financiële producten en zijn aantrekkelijk voor mensen die hun financiële activiteiten in de handleiding met hun geloof willen behouden.
Hoe Werkt Leasen bij Halal Lease?
Leasen bij Halal Lease is eenvoudig en overzichtelijk. Hier is een stapsgewijze uitleg van het proces, zodat je precies weet waar je aan toe bent:
Kies je Machine : Begin met het zoeken van de machine die je wilt huren. Jij bepaalt het merk, type en specificaties.
Vraag een Offerte Aan : Neem contact op met ons op om een offerte aan te vragen. Geef de details van de machinedeur door, zoals de aankoopwaarde en mogelijke voorkeuren.
Beoordeling van de Aanvraag : Wij beoordelen je aanvraag. Dit proces is snel en efficiënt, en we kijken vooral naar de machine zelf in plaats van alleen naar je bedrijfscijfers.
Contractvoorstel : Na goedkeuring ontvang je een contractvoorstel met de voorwaarden, afgerond en maandlasten.
Ondertekening : Als je akkoord gaat met het voorstel, onderteken je het contract. Dit kan vaak digitaal, wat het proces nog sneller maakt.
Levering van de Machine : het contract is ondertekend, wij regelen de financiering en kun je de machine ontvangen.
Maandelijkse betalingen : Je betaalbare elke maand het afgesproken bedrag, dat bestaat uit aflossing en rent.
Einde van de Looptijd : Aan het einde van de ronde kun je beslissen of je de machine wilt kopen, voortdurende of inleveren, afhankelijk van de gekozen leasevorm.
Leasen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn!
Leasemogelijkheden bij Halal Lease
Voor zwaar werkmaterieel biedt Halal Lease leasemogelijkheden in 14 verschillende apparatuurklassen. Hier zijn enkele categorieën waarvoor je bij ons terecht kunt:
- Wegvervoer
- Grondverzetmachines
- Containers
- Groen apparatuur
- Maritiem
- Landbouwmachines
- Heftrucks
- Kranen
- Bouwmachines
- Recyclingmachines
- Schoonmaakmachines
- Treinen
- Energie-apparatuur
- Metaalbewerkingsmachines
En nog veel meer! Bij Halal Lease vind je een scala aan apparatuur die je kunt leasen, afgestemd op jouw specifieke behoeften en werkzaamheden.
Heb je vragen over een specifieke machine of categorie?
Als starter kun je ook terecht voor financiering bij Halal Lease.
Wat moet ik daarvoor doen?
Je kunt bij Halal Lease aankloppen voor financiering vanaf dag één dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Via de online lease calculator kun je direct je leaseprijs berekenen wanneer je al een machine, vaar- of voertuig op het oog hebt. Nog geen specifiek model in gedachten maar wel nieuwsgierig voor welk bedrag je kunt gaan ‘shoppen’ en welke maandelijkse lasten daarbij horen? Je kunt bij ons ook online je maximale financiering berekenen.
Een starter moet bij een financiering voor zwaar materieel bij Halal Lease 15% aanbetalen. Wij financieren dus 85%. Verder zijn er geen extra benodigdheden of restricties ten opzichte van niet-starters.
In principe wel. Als financiële instelling zijn we wel verplicht een klantonderzoek te doen. We willen immers weten met wie we zaken doen. Als uit dit onderzoek geen gekke dingen naar voren komen, kunnen we je helpen aan financiering
We helpen je graag verder!
Wil je weten wat je allemaal kunt leasen op het gebied van fotografie en ben je benieuwd naar de bijbehorende prijzen? Bereken hieronder direct je leaseprijs of neem contact met ons op.
Halal
Halal keurmerken zijn inderdaad essentieel voor consumenten die producten willen kopen die voldoen aan de islamitische voedingsvoorschriften. Deze keurmerken garanderen dat het vlees wordt geproduceerd, zijn van dieren die op een specifieke manier zijn geslacht, en dat de producten voldoen aan de halal-criteria.
Er zijn verschillende organisaties die halal certificering aanbieden, en elk kan een eigen keurmerk hebben. Enkele bekende keurmerken in Nederland zijn:
- HALAL : Dit keurmerk eenduidig dat het vlees en de producten voldoen aan de islamitische voorschriften.
- ISNA : De Islamic Society of North America keurt ook halal producten en biedt certificering aan.
- HMC : Het Halal Monitoring Comité praktisch en certificeert halal producten in Nederland.
Bij het kopen van halal vlees is het belangrijk om op deze keurmerken te letten, zodat je zeker weet dat de producten aan de halals tandaardenvoldoen.
Het halal-keurmerk geeft aan dat een product voldoet aan de islamitische voedingsvoorschriften. Dit betekent dat vlees afkomstig is van dieren die op een specifieke manier zijn geslacht, volgens de richtlijnen van de islam.
Voor vlees om als halal te worden gecertificeerd, moeten de volgende in acht worden genomen:
Slachtmethode : Het dier moet geslacht worden door een scherpe snede in de hals, waarbij de naam van Allah (God) wordt aangeroepen. Dit proces zorgt ervoor dat het dier op een humane manier wordt behandeld.
Schone en veilige omgeving : De slacht moet voorkomen in een schone omgeving, en het vlees moet vrij zijn van verontreinigingen.
Soorten dieren : Alleen bepaalde dieren zijn toegestaan om als halal te worden geslacht. Varkens, dak dieren en sommige andere dieren zijn niet halal.
Ingrediënten : Voor verwerkte producten zoals kaas of snoep bevat dat alle ingrediënten ook halal moeten zijn. Dit omvat bijvoorbeeld het vermijden van gelatine en niet-halal bronnen.
Het halal-keurmerk biedt consumenten de zekerheid dat het vlees en de producten die ze kopen, voldoen aan hun religieuze en ethische normen.
Wat is halal?
Halal betekent letterlijk ’toegestaan’ en verwijst naar alles wat in de islam als goed en rein wordt beschouwd. Dit omvat niet alleen voedsel, maar ook andere aspecten van het leven. In de context van voedsel zijn de meeste zeevruchten, groenten, fruit en dranken (behalve alcohol) halal. Wat niet toegestaan is, wordt aangeduid als ‘haram’, zoals varkensvlees, de meeste insecten en alcohol.
Dierenwelzijn
Er is discussie over de impact van on verdoofd slachten op dierenwelzijn. In Nederland komen zowel verdoofd als on verdoofd halal slachten voor, maar tegenwoordig wordt er vaak verdoofd geslacht. Het is toegestaan om een omkeerbare verdoving, zoals een elektrische schok, toe te passen. De wet maakt een uitzondering voor ritueel slachten, maar er zijn regels waarmee moet worden rekening gehouden. Als een dier 40 seconden na de aansnijding nog bij bewustzijn is, moet er alsnog een verdoving worden gebruikt. Alleen speciaal opgeleide slachters in erkende slachthuizen mogen het slachtproces uitvoeren, en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt hier toezicht op.
Verschillende keurmerken
Halal vlees en producten zijn te herkennen aan verschillende keurmerken. Het kan echter moeilijk zijn om vlees dat verkregen is door on verdoofd slachten te identificeren, omdat er geen verplichte etikettering voor bestaat.
Gezondheid
Er zijn geen studies die de gezondheidsimpact van halal vlees vergeleken met niet-halal vlees hebben onderzocht. De voedingswaarde van halal en niet-halal vlees is ook niet fundamenteel verschillend. Het advies voor beide soorten vlees is om te kiezen voor onbewerkt mager vlees en de inname te beperken tot niet meer dan 500 gram per week, waarvan maximaal 300 gram rood vlees.
Halal (حَلاَلْ) is feitelijk een islamitische term die aangeeft wat voor moslims toegestaan is, terwijl haram (حَرَامْ) effectief naar wat verboden of onrein is. Deze termen zijn van toepassing op verschillende aspecten van het leven, waaronder:
Voeding : Dit betreft welke ingrediënten en dranken geconsumeerd mogen worden. Halal voedsel omvat onder andere vlees dat volgens islamitische slachtvoorschriften is bereid, terwijl varkensvlees en alcohol als haram worden waargenomen.
Handelingen : Naast voedsel kunnen deze termen ook betrekking hebben op morele en ethische gedragingen, zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid en medemenselijkheid.
Producten : Dit omvat ook andere consumptiegoederen, zoals cosmetica en medicijnen, die halal moeten zijn in hun samenstelling en productieprocessen.
De richtlijnen voor wat halal of haram is, zijn gebaseerd op de Koran en de Hadith (de uitspraken en daden van de gepromoveerde Mohammed), en kunnen afhankelijk zijn van culturele en sektarische interpretaties binnen de islam.
De structuur van gedragingen binnen de islam bestaat uit vijf categorieën die de status van handelingen en gedragingen aangeven, van verplicht tot verboden. Dit volgt als volgt:
واجب / فرض (fard/wajib) – Verplicht : Dit zijn handelingen die moslims verplicht zijn om uit te voeren. Het niet naleven van deze verplichtingen wordt als zondig beschouwd.
مستحب (mustahabb) – Aanbevolen : Dit zijn handelingen die zijn geschreven en aanbevolen worden, maar niet verplicht. Het uitvoeren ervan wordt gewaardeerd, terwijl het nalaten ervan niet bestrafft wordt.
مباح (mubaḥ) – Neutraal : Dit zijn handelingen die als toegestaan worden waargenomen. Er zijn geen specifieke religieuze richtlijnen die deze handelingen ondersteunen of afkeuren.
مكروه (makruh) – Afgekeurd : Dit zijn handelingen die worden afgeraden, maar niet als inzichten worden beschouwd. Het vermijden van deze handelingen wordt stijlvol, maar het uitvoeren ervan is niet strafbaar.
حرام (haram) – Verboden : Dit zijn handelingen die als kwaad worden beschouwd en die moslims absoluut moeten vermijden. Het overtreden van deze regels wordt als ernstig en onacceptabel beschouwd.
Deze indeling helpt moslims om hun gedrag en keuzes in het leven te structureren volgens hun geloof en principes.
Halal hypotheek
De halalhypotheek is een hypotheekvorm die speciaal is ontwikkeld voor moslims, met als belangrijkste kenmerk dat deze geen rente omvat, wat in strijd is met de islamitische wetgeving. Hier zijn de belangrijkste aspecten van de halalhypotheek:
Financiële constructie
- Murabaha : Bij deze constructie koopt de bank eerst het huis en wordt formeel eigenaar. Vervolgens verkoopt de bank het huis aan de koper met een winstopslag. De koper betaalbare de aankoopprijs plus de winstopslag in termijnen terug, zonder huur.
Kosten
- Notariskosten : Omdat de bank formeel eigenaar van het huis wordt, moeten er twee keer notariskosten betaald worden in plaats van één.
- Dubbele Overdrachtsbelasting : Dit geldt alleen over de winstopslag van de bank, niet over de volledige aankoopprijs.
Fictieve Rente en Aflossing
- Effectieve huur : De termijnen kunnen worden gezien als een combinatie van aflossing en een fictief huurpercentage. Dit maakt de halalhypotheek minder flexibel dan traditionele hypotheken. Vervroegde aflossen kan onvoordelig zijn, omdat de winstopslag dan over een kortere periode moet worden uitgesmeerd, wat resulteert in een hogere effectieve rente.
Fiscale aspecten
- Hypotheekrenteaftrek : Momenteel komt de fictieve rente van de halalhypotheek niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek, wat een belangrijke reden is dat deze hypotheekvorm nog niet in Nederland wordt aangeboden. Er is discussie over hoe de fiscale winstopslag zou moeten worden beheerd.
Kritiek
- Perceptie van Rente : Sommige moslims zien de halalhypotheek als een manier voor banken om via een omweg te huren, omdat de winstopslag ook een rentecomponent kan omvatten. Critici wijzen erop dat murabaha oorspronkelijk bedoeld is als een koopovereenkomst en niet als een geldlening, waardoor deze hypotheekvorm afwijzen.
Deze aspecten maken de halalhypotheek een interessante, maar ook complexe optie voor moslims die een huis willen kopen zonder rente te betalen.